03 Ocak 2015

Anadolu Kavağına Gittiniz Mi?

Doğma büyüme İstanbulluyum. Sadece önlisans için 2 yıl Çanakkale'de yaşadım. Hep İstanbul'daydım ama Anadolu Kavağını göreli 5 yıl olmadı. İnanıyorum görmediğim daha ne güzel yerler vardır. İstanbul böyle bir şehir... İstanbul'da yaşayabilirsin İstanbul'u da yaşayabilirsin. Umarım İstanbul'u hakkıyla yaşayanlardan olurum :)

Eminönü'nden yanlış hatırlamıyorsam Üsküdar iskelesinden Anadolu Kavağı için gidiş-dönüş bilet alıyorsunuz. Güzel bir boğaz gezisinden sonra Sarıyer'in karşısındaki bu harikulade yere varıyorsunuz. 



Vapurdan iner inmez insanlar zorlu bir tırmanışa geçiyorlar. Sağlık durumunuz uygunsa siz de onlara katılın derim. 




 Yorucu bir yürüyüş ya da tırmanıştan sonra aşağıdaki Yoros Kalesi sizi karşılayacak.  Aşağıdaki fotoğraf giriş yaptığınız kapı değil, bu kalenin arkası :)

Yoros Kalesi
Ben manzarayı ilk gördüğümde woooooov diye bağırmamak için zor tutmuştum kendimi :) Kaleyi güzelce gezin sonra Marmara - Karadeniz manzarası karşısında öylece oturun... Emin olun tüm yorgunluğunuz geçecek! Bu arada ben yürümem diyenler için 10 tl'ye taksiler yukarı çıkıyor. Telefonunu da aldınız mı tamamdır. Ama yukarı çıkarken ki manzarayı kaçırdığınız için üzülebilirsiniz. Benden söylemesi :) 




Her güzel şey gibi bu manzaradan da ayrılma vakti geldiğinde aşağıdaki balıkçılarda güzel bir mevsim balığı yiyiniz. Balıktan hiç anlamam. Anlayanların öğütlediği bir şey bu bana. Garsona mevsim balığını sor ve onu sipariş et. İlk gidişimde balık ekmek ile geçiştirmiştik. İkinci gittiğimde balıktan anlayan bir arkadaş vardı yanımda. Kalamarı ilk kez burada tattım. Kıyaslama yapma şansım yok yani :(  Ama bundan sonra kalamar yer misin derseniz kesinlikle evet derim :D 








Ve tekrar Boğaz turu yaparak Eminönü'ne dönüyoruz.


Anadolu Kavağına Nasıl Gidilir? 

15 A KAVACIK-ANADOLU KAVAĞI hattı iett otobüsü ile de ulaşabilirsiniz.

VAPUR SAATLERİ

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin Eminönü-Kavaklar özel seferleri var. Gemiler Eminönü'nden 10.35, 12.00 ve 13.35'te kalkıyor. Kavaklar'dan dönüş 15.00, 16.15 ve 17.00'de. Anadolu Kavağı'ndan 17.00'de kalkan geminin saati, sadece tatil günleri 19.00 olarak değişiyor.

Sarıyer-Anadolu Kavağı, Sarıyer-Poyrazköy arasında sık sık sefer yapılıyor.

Moda, Kadıköy, Anadolu Kavağı, Poyrazköy hattında cumartesi, pazar ve bayram günleri gezi seferleri var. Moda'dan 10.10'da kalkan gemi, 10.30'da Kadıköy, 10.50'de Üsküdar, 11.00'de Ortaköy, 11.30'da Sarıyer, 11.45'te Anadolu Kavağı'na uğrayıp 12.10'da Poyrazköy'e varıyor. Gemi Poyrazköy'den 17.30'da geri dönüyor.

Özel Araba ile Ulaşım:

TEM'den Beykoz-Kavacık sapağından girip Yeni Yoldan 15 dk sonra Anadolu Kavağına varabilirsiniz veya
Üsküdar sapağından çıkış yapılıp sahilden Beylerbeyi, Kanlıca, Beykoz yollarını takip edip ulaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder